Bu Blogda Ara

18 Ocak 2015 Pazar

FIRINDA BAL KABAĞI TATLISI

                                                        
                 Malzeme: 1 kilo kabuğu soyulmuş balkabağı
                                  2 su bardağı tozşeker
                                  1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
                
                 Yapılışı:İri doğranmış kabakları bir tencereye dizip üzerine toz şekeri dökün. Kısık ateşte tencerenin kapağı açık yaklaşık 45 dakika pişirin, tencereye su eklemeyin.Şimdi ki kabakların kendisi oldukça su içeriyor ve pişerken suyunu bolca salıyor. Kabak kendi suyunu salıp tencerede pişerken hafif koyu bir şurup oluşacaktır. Tencerenin altını kapatıp 200 dereceye ısıttığınız fırına pişen kabakları ısıya dayanıklı bir tepsiye dizin ve tenceredi ki şurubu da kabakların üzerine gezdirin. Yaklaşık 1 saat fırında üzerleri kızarıp hafif kahverengileşene kadar kabakları karamelize edin. Fırından çıkardığınız kabağı servis tabaklarına alıp soğuduktan sonra servis sırasında üzerine ceviz serpin. Afiyet olsun.