13 Ocak 2015 Salı

ÇITIR MEYVA






Taze meyvaları tel kadayıfa sarıp hazırladığım, oldukça hafif bir tatlı. Ziyafet sofralarınız için tarifi deneyebilirsiniz. 8 Kişilik:
Malzemeler:200 gr çiğ tel kadayıf
     Elinizi yağlamak için küçük bir kase eritilmiş tereyağı veya sıvıyağ
     1 elma (kabuğu soyulmuş ve 8 dilime bölünmüş)
     1 muz (ortadan ikiye bölündükten sonra boyuna kesilerek 8 çubuk dilime bölünmüş)
     2 çorba kaşığı bal 
     1 çay kaşığı muskat rendesi
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:Elinizi yağlayıp bir avuç tel kadayıfı resimde gördüğünüz gibi elinize yayın.İçine meyvanızı koyup elinizde çevirerek sarın. Yanmaz bir tavada, kızartma yağınızı iyice kızdırın. Sarmalarınızı altın sarısı kızartın. Servis tabaklarınıza alın. Kızarmış çıtır meyvalarınızın üzerine bal gezdirin ve muskat rendesi serpin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder