15 Ocak 2015 Perşembe

ÇITIR PATATESLİ BİFTEK



           1-2 Kişilik
           Malzeme:  2 dilim ince dövülmüş biftek
                             1 orta boy rendelenmiş patates
                             1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
                             1 yumurtanın akı
                             1 tatlı kaşığı muskat rendesi
                             1 tatlı kaşığı nişasta
                             1 çay kaşığı tuz ve karabiber
          Hazırlanışı; Öncelikle patatesleri blanşe edin. Bunun için kaynayan suya 2 dakika rendelenmiş patatesleri atın ve 2 dakika sonra hemen çıkarıp soğuk suya koyun. Ardından soğumuş patatesleri süzüp suyunu giderdikten sonra kalan diğer malzemeyle karıştırın. Yanmaz bir tavayı hafifçe yağlayıp iyice ısıtın. Diğer taraftan bifteklerin bir yüzüne bu hazırlanan malzemeyi ince bir şekilde sürün. Tavaya malzemeli taraf alta gelecek şekilde koyun. Tavada alt malzemeli kısım pişerken üst tarafına da ince bir şekilde malzeme sürün. Her iki yüzde kızardıktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

 Not: Biftek sayısı arttıkça aynı oranda malzemeyide arttırmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder