18 Ocak 2015 Pazar

DANA KUYRUĞU YAHNİSİ

   Dana kuyruğu yahnisi, hem çok kolay, hem de çok lezzetli bir yemek. Ziyafet sofralarınız için denemeniz dileğiyle. 
Malzemeler: Kasaba dilimlettirilmiş bir dana kuyruğu
        3 yemek kaşığı sıvıyağ
        1 kase ayıklanmış cücük soğan
        3 diş sarımsak
        2 defne yaprağı
        3 orta boy patates
        3 orta boy havuç
        1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
        1 su bardağı domates püresi
        1 su bardağı sıcak su
        1 çay kaşığı tuz
        1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: Düdüklü tencereyi orta ateşe koyup yıkadığınız kuyruğu tencereye koyun, etin mühürlenmesi için karıştırın. Mühürlendikten sonra düdüklü tencerenin ağzını kapatıp altının ateşini kısın.30 dakika pişsin. Ocağın ateşini kapatıp tencerenin ağzını açın, etler kendi bıraktıkları suyu henüz çekmemişse biraz tencerenin ağzı açık altı kısık pişmesini bekleyin. Saldığı suyu çektikten sonra önce cücük soğanı, sarımsağı ve defne yapraklarını ekleyin, bir iki kez karıştırın ve hemen domates püresini, sıcak suyu, sirkeyi, irice dilimlediğiniz patates, havucu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip tencerenin kapağını tekrar kapatın. Kısık ateşte bu kez 15 dakika pişirip düdüklü tencerenin altında ki ateşi kapatın. Tencerenin kapağını açıp sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

                 Not:Çoğumuz kuyruk deyince ağır kokulu ve yağlı bir şey diye düşünüyoruz.Oysa kokusu yok ve yağı çok az. Dana etinin kendisinden, çok daha yumuşak ve kuzu etine yakın bir yumuşaklığı var. Ben, dana kuyruğunu mahalle kasabımda ilk gördüğümde, biraz incik biraz da boyun karışımı sanmıştım. Denemek için aldım ve artık her denk geldiğimde alıyorum. Oldukça lezzetli bir et.
                           


1 yorum:

  1. Cok kere farkli yemeklerin icinde yapmisligim ve yemisigim var bir de sizin tarifi deneyelim elinize saglik güzel gözukuyor

    YanıtlaSil