29 Ocak 2015 Perşembe

EKŞİLİ KÖFTE

Malzemeler: 500 gr dana kıyma
                     2 çorba kaşığı pirinç
                     1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
                     1 adet ince kıyılmış kuru soğan
                     1 çorba kaşığı sıvı yağ
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı karabiber
                     2 orta boy kabuğu soyulup elma şeklinde dilimlenmiş patates
                     1 yumurtanın sarısı
                     1/2 limonun suyu
                     2 tepeleme çorba kaşığı un
Yapılışı: Bir kasede kıyma, yıkanmış pirinç, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi yoğurup köfte hamurunu yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayın. Unlanmış tepsiye dizin ve sallayarak hepsini unlayın. Ocağın orta gözünde, bir tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynadığında bir tutam tuz atın. Ocağın ateşini kısıp ardından unlanmış köfteleri birer birer kaynayan suya atın. 5 dakika pişsin. Patatesleri de ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Pirinçlerin köftelerde uzadığını gördüğünüzde yani 20 dakikanın sonunda köfteleriniz pişmiştir. Bir kasede limon suyunu ve yumurta sarısını çırpın ve kaynayan köftelerin üzerine azar azar ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ateşten alın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder