Bu Blogda Ara

22 Ocak 2015 Perşembe

EVDE SOSİS YAPIMI

Evde sosis yapmak harika. Uzun zamandır güvenemediğim için, marketten hazır sosis almıyordum. Sosis yemeği özlemiştim.
Malzemeler: 400gr dana döş etinden kıyma
                     3 tatlı kaşığı ev yapımı yoğurt
                     2 tatlı kaşığı domates salçası (organik veya ev yapımı)
                     3 diş dövülmüş sarımsak
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     1 tatlı kaşığı karabiber
                     1 tatlı kaşığı karbonat  
                     1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:Salça ve yoğurdu blenderda çekip pembe bir karışım elde edin. Sonra mutfak robotuna tüm malzemeyi koyup macun halinde bir sosis hamuruna dönüştürün. 1 saat buzdolabında ağzını kapatıp bekletin, dinlensin. Orta boy bir tencereye 2/3'üne kadar su koyun, yüksek ateşte kaynatın. Sonra altını kısın, su fokurdamasın. Yağlı kağıtlarınızı 25x40 cm ebadında hazırlayın. Kalın sosis istiyorsanız 4 kağıt, ince sosis istiyorsanız 8 kağıt hazırlayın. Elinizi ıslatacağınız bir kase su hazırlayın. Ellerinizi ıslatıp sosis hamurundan parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Kağıda hava boşluğu kalmayacak şekilde sarıp, yuvarlayın. Sıkıca sarılmış olsun ki kaynarken açılmasın. Silindir şeklindeki ruloların iki ucunu şeker paketleri gibi sıkıca bükün. Paketleri 7-8 dakika tencerde fokurdamayan suda kaynatın. Çıkarıp kağıtlarını açın. Döküm tavada veya tost makinasında kızartın. İster kahvaltıda istersenizde sandviç ekmeğinde hardal-ketçap-turşuyla servis edin. Afiyet olsun.
Ben bu sosisi Refika Birgül'den öğrendim. Ellerine sağlık, sayesinde keyifli bir pazar kahvaltısı yaptım.