20 Ocak 2015 Salı

FIRINDA KAZANDİBİ

 Ailemiz için geleneksel bir tatlı olan bu tarifi çok uzun yıllardır pişiriyoruz. Hem çok kolay hemde çok lezzetli, denemenizi dilerim.                    
 8 Kişilik
 Malzemeler: 1,5 litre süt
                    1 su bardağı şeker
                    5,5 çorba kaşığı pirinç unu
                    3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
 Yapılışı: Sütü orta ateşte kabarmaya yakın ısıtın. Bu arada pirinç ununu ve nişastayı bir kasede bir kaç yemek kaşığı suyla ezin. Kabarmaya yakın ısınan süte şekeri ve ezilmiş pirinç unu ve mısır nişastasını yavaşça akıtarak ekleyin. Bu ekleme sırasında bir el çırpıcısı ile sütü sürekli karştırın. 1-2 taşım karıştırarak kaynatın, katılaşsın. Bu arada önceden yağlayıp un serptiğiniz fırın tepsisine kazandibini döküp fırının yalnızca üst gözünü yakın. Tepsiyi fırının en üst gözünün bir altına yerleştirin. Üzeri kızarırken kabaracaktır. 200 derecede 30-40 dakika kadar üzerinin kızarması sürebilir. Üzeri kahverengine yakın kızarınca fırından çıkarın. Oda ısısına gelene kadar dışarıda soğutun. Daha sonra da buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
                        Bu tatlı benim kayınvalidemin tarifiydi. Bu nedenle benim için adı ''Şerife Sultan Tatlısı'' dır. Kendisini sevgiyle anıyorum.
                      
                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder