Bu Blogda Ara

14 Ocak 2015 Çarşamba

FIRINDA SÜTLAÇ

















 Malzemeler: 1 litre süt
                      10 Çorba kaşığı toz şeker
                      1 su bardağından 1 parmak az pirinç (100 gr) 
                      2 silme Çorba kaşığı nişasta
                      1 paket vanilya
                      1 yumurtanın sarısı 
 Yapılışı: Pirinci yıkayıp küçük bir tencerede üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyla pirinçler uzayıncaya kadar pişirin. Bu arada sütü kaynatın, 1-2 taşım kaynayan süte şekeri katın, pirincin suyunu süzmeden biraz suluca süte ekleyin. Nişastayı küçük bir kasede suyla ezip bir el çırpıcısıyla kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Karıştırarak tüm malzemeyi 1-2 taşım kaynatın. Ocağın altını kapatıp vanilyayı içine karıştırın. Bu noktada ister fırınlayabilir isterse de fırınlamadan servis kaselerine alabilirsiniz. Eğer fırınlayacaksanız fırın tepsisinin içine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı kaplara sıcak sütlacı paylaştırarak dökün. Bu arada küçük bir kaseye 2 yemek kaşığı sütlaç alıp yumurta sarısı ile karıştırın. Bu karışımdan fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kaselerin üzerine 1 er tatlı kaşığı yayıp 200 dereceye ayarladığınız fırının üst katına tepsiyi yerleştirin. Üzerleri kızarıncaya kadar sütlaçları fırında kızartın. Tahmini 30-40 dakika sürebilir. Fırından çıkınca 1 saat dışarda soğumasını bekleyip servis yapın. Afiyet olsun. 

Not; sütlü tatlılara vanilya tatlı piştikten sonra konur ki vanilya kokusu tatlı da kaybolmasın.