21 Ocak 2015 Çarşamba

İNCİRLİ KEK


   İncir kurusu keke çok yakışıyor. Yumuşaklığı ile ağzınızda dağılıyor. Bir dilimin asla yetmediği bir kek çay saatlerinize eşlik etsin.
   Malzemeler: 250 gr erimiş tereyağı
                                 3 yumurta
                                 1,5 su bardağı şeker
                                 1 kaşık limonla eritilmiş karbonat
                                 1 su bardağı ceviz içi-fındık içi karışımı
                                 10 tane suda haşlanıp küçük doğranmış kuru incir
                                 1 tatlı kaşığı tarçın
                                 2 su bardağı un
     Yapılışı: Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri bir kasede çırpın. Üzerine ılık tereyağını döküp tekrar çırpın.Kek yaparken el çırpıcısı kullanmak daha iyi sonuç veriyor. Eritilmiş karbonatı, unu, tarçını ekleyip karıştırın. İncirleri haşlanmadan önce doğrayın. Kapaklı bir tavada az bir suyla bir kaç taşım kaynatmanız yeterli, yumuşayınca altını kapatın ve suyunu süzün. Ceviz ve fındık içini, incirleri hamurunuza ekleyin. Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına kekinizin hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınınızda 40-45 dakika pişirin. Fırına konduktan sonra ilk 10.cu dakikada keki fırından çıkarmadan fırının içinden biraz çekip bıçakla üstünü çizin ve fırına tekrar sürün. Afiyet olsun.


             Ben bu keki iş arkadaşım Özlem Hanımdan 18 yıl önce öğrenmiştim. 18 yıldır pişiriyorum ve ailem severek yiyor. Kendisini sevgiyle anıyorum.    
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder