26 Ocak 2015 Pazartesi

ISIRGAN OTLU TAVA BÖREĞİ

 Hızlı ve çıtır çıtır bir böreğe ihtiyaç duyduğunuzda imdadınıza yetişecek bir börek. Yaklaşık 15 dakikada sofranıza servis edebilirsiniz. Lezzeti nedeniyle tamamı iki kişi tarafından bitirilebilir.
 Malzemeler: 2 hazır yufka
 İç malzemesi: 1/2 demet ısırgan otu (ince doğranmış)
     50 gr lor peyniri
     1 çay kaşığı tuz
     1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 Sos malzemesi: 1/4 su bardağı süt
     1/4 su bardağı zeytinyağı
     1 yemek kaşığı yoğurt
     2 yumurta

   Yapılışı: Sos malzemesini bir kasede çırpıp hazırlayın. Diğer bir kapta ise iç malzemesini hazırlayın. 28 cm çapında yanmaz bir tavayı ateşte kızdırın. Isınan tavaya bir kaç damla zeytin yağı gezdirip kenarlarından taşırarak birinci yufkayı yayın. Üzerine sosun 1/3 ünü dökün. Bunun üzerine 2.ci yufkayı kenarları yine tavanın dışına taşarak yayın. Bunun üzerine de sosun 1/3 ünü yayın. Sosun üzerine hazırladığınız iç malzemesini yayın. 2.ci yufkayı bohça yapar gibi resimde görüldüğü üzere kapatıp üzerine kalan sosu yayın. Tavanın kenarlarından sarkan 1.ci yufkanın kenarlarını da bunun üzerine aynı şekilde kapatıp, tavanızı kısık ateşte ocağa yerleştirin.
Yaklaşık 10 dakika sonra altını bir spatula ile kaldırıp kızarmasını kontrol edin. Eğer istediğiniz gibi kızarmış ise bir kapak aracılığı ile böreğin altını üste çevirin. Diğer yüzü de yaklaşık 5 dakikada kızaracaktır. Kızarmasını yine kontrol edip servis tepsinize alın. Tavaya sürdüğünüz yağ az gelmişse üzerine 1 çay kaşığı tereyağını 1 çatal aracılığı ile sürebilirsiniz. Sıcakken dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
         
             


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder