Bu Blogda Ara

14 Ocak 2015 Çarşamba

NANELİ KÖFTE






2-3 Kişilik
Malzemeler:Köfte için;
                     250 gr. köftelik kıyma
                     1 dilim ekmeğin içi
                     2 çorba kaşığı süt
                     2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
                     1 adet orta boy kuru soğan
                     1'er çay kaşığı tuz,karabiber
                     köfteleri kızartmak için 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ 
                     Sos için;
                     1 çorba kaşığı tereyağı
                     1 çorba kaşığı un
                     150 ml ılık süt
                     150 ml ılık et suyu
                     1'er çay kaşığının yarısı kadar tuz,karabiber, muskat rendesi
                     1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:Mutfak robotunda önce ekmek içi dilimini parçalayın.Ardından robota kuru soğanı ekleyip onu da parçalayın.Üzerine sütü, kıymayı,maydanozu,tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.Elde ettiğiniz köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassı şekiller verin. Kızdırdığınız tavada ki yağda köfteleri karıştırarak kızartın.Kızaran köfteleri fırın kabına alın.Diğer tarafta küçük bir tencerede sos için tereyağını eritip unu kavurun. Unun yanmamasına dikkat edin. Sararmaya başlayınca önce etsuyunu bir el çırpıcı ile bir yandan çırparak azar azar ekleyin. Ardındanda aynı şekilde sütü yedirerek ekleyin.Tuzu,karabiberi,muskatı ve naneyi ekleyip karıştırın. Pişen sosu köftelerin üzerine yayın ve önceden ısınmış fırında 200 derecede 15 dakika fırınlayın. Afiyet olsun.

Not:Bu yemeği önceden hazırlayıp yiyeceğiniz zaman fırınlayabilirsiniz. Nane pek çok ülkede çay olarak tüketilirken ülkemizde ise daha çok baharat olarak tüketilir. Siz de salatalarınızda, çorbalarınızda mutlaka tüketin.Sindirimi kolaylaştırır ve gaz gidericidir.