27 Ocak 2015 Salı

SEBZELİ BALIK ÇORBASI (KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI)

Kırlangıç balığı ile hazırladığım bu çorbayı denemenizi dilerim. Hem kolay hem de lezzetli bir balık çorbası tarifi. Levrek veya Çipura balığı tavada pişirdiğim gün, eğer balık artarsa, bir balığı da ertesi gün bu çorbayı pişirmek için kızartıp ayırıyorum. Bizim evde çok sevilen bir çorba umarım siz de beğenirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
4-5 Kişilik
Malzemeler: 2 adet Kırlangıç balığı (levrek veya çipura balığı vb)
       2 yemek kaşığı un
       2 litre sıcak su
       3 diş sarımsak havanda dövülmüş
       2 yemek kaşığı zeytin yağı
       1 patates
       1 havuç
       1 kereviz
       1 kerevizin dal ve yaprakları (2-3 dal) ince kıyılmış
       1 çay kaşığı tuz

 Sos:1/2 limonun suyu
       1 yumurta sarısı
Üzerine: 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Yapılışı: Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytin yağını koyup kızdırın. Ayıklanıp yıkanmış balığınızı unlayıp tavada kızgın yağda her iki yüzünü kızartın.

Tavadan alıp balığınızın kılçıklarını ayıklayın. Bir tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip, ocakta kısık ateşe yerleştirin. Sarımsakları, ayıklanmış balığı, tencereye ekleyin. Bir iki kez karıştırıp, unu ekleyin. Unu da bir kaç kez karıştırdıktan sonra, sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Eklerken karıştırmaya devam edin, un topaklanmasın. Patates, havuç ve kerevizi mutfak robotuyla oldukça küçük parçalayın. Sebzelerin tümünü ve tuzu tencereye ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra yumurta sarısıyla çırpılmış limon suyunu tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alın. Üzerine maydanoz serpin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder