Bu Blogda Ara

15 Ocak 2015 Perşembe

YEŞİL SALATA






 Tere,maydanoz, roka ve dereotu yapraklarının bolca kullanıldığı bu salata sofralarda harika bir iştah açıcı olarak yer alabilir.
3-4 Kişilik       
 Malzeme:3-4 kıvırcık marul yaprağı
                            2 adet taze soğan
                            1 adet kırmızı kapya biber
                            3-4 kokteyl domatesi
                            1-2 badem salatalık
                            1/2 demet tere- maydanoz-roka-dereotu
                            1 tatlı kaşığı sarı tane hardal
                            2 yemek kaşığı zeytinyağı
                           1/2 limonun suyu
                           1 Çay kaşığı tuz
Yapılışı; limon suyunu, zeytinyağını, hardal tanelerini ve tuzu küçük bir kasede çırpın. Taze soğanı ince kıyın, biberi halka doğrayın, salatalığı kabuğu ile iri küp şeklinde doğrayın. Marul yapraklarını elle kopararak parçalayın. Yeşillikleri ise ister bıçakla iri kıyın, isterseniz de yaprakları elle koparın. Ben elle yaprakları kopararak yapıyorum. Domatesleri ikiye bölün.Tüm doğranan malzemeyi derin bir kasede karıştırın ve üzerine küçük kasede hazırlanan sosu dökün. Afiyet olsun.