10 Şubat 2015 Salı

BALIK PASTASI (HAMSİLİ)


Patates ve hamsinin birlikte uyumu harika, mutlaka denemelisiniz. Ben bu yemeği çok lezzetli buluyorum.
  Bayat ekmek içlerini mutfak robotunda ufalayıp yağ koymadan tavada kavurabilir ve galeta unu yerine kullanabilirsiniz.
4 Kişilik
Malzemeler: 500 gr hamsi balığı (kılçıkları çıkarılarak ayıklanmış)
                     1 adet büyük patates haşlanmış
                     2 yumurta
                     3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
                     3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
                     3 adet ince kıyılmış taze soğan
                     3 adet havanda dövülmüş sarımsak
                     2 çorba kaşığı galeta unu
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     1 çay kaşığı tuz
                     1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Haşlanmış patatesi, çatalla ezin. (Mutfak robotunda parçalarsanız macun gibi olur. Çünkü patates hücresindeki pişince yapışkanlaşan nişasta, kesilen hücre duvarından dışarı çıkıp pürenin dokusunu bozar.) Ezilen patatese 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazını, peyniri, maydanozu, sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğanı ve hamsiyi ekleyin.

 1 çorba kaşığı tereyağı ile fırın kabını yağlayıp galeta unu ile unlayın. Hazırladığınız karışımı kaba yayın. Üzerine kalan 1 yumurta sarısını sürün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını en üste parça parça koyun. 220 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder