19 Şubat 2015 Perşembe

DOMATES SOSLU KÖFTE


Bu köfteye gerçek lezzetini veren koyun kıyması ancak koyun eti yerine dana etini de kullanabilirsiniz.Domates sosu ister mevsiminde taze domatesten hazırlayın isterseniz de yazın hazırladığınız ev yapımı hazır domates sosunuzu kullanın. Ben bu yemekte yazın hazırladığım domates sosunu kullanıyorum.
Köfte hamuru için malzemeler: 500 gr koyun kıyması
      1 dilim ekmek içi ufalanmış
      1 adet kuru soğan küçük doğranmış
      1 yumurta
      1 demet maydanoz ince kıyılmış
      3 diş sarımsak rendelenmiş
      1 çay kaşığı kimyon
      1/2 çay kaşığı yenibahar
      1/2 çay kaşığı karabiber 
      1 çay kaşığı tuz
      1 kahve fincanı su 
1 çay bardağı sıvıyağ kızartmak için
Domates sosu için malzeme: 1 su bardağı domates sos veya 1/2 Kg domates rendelenmiş
       2 çorba kaşığı zeytinyağı
       1 diş sarımsak ince doğranmış
       1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:Köfte hamuru için verilen tüm malzemeleri bir kasede karıştırarak köfte hamurunu yapın. Bu köfte hamurundan iri bir ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Kızan yağda köfte toplarının içi çiğ kalacak şekilde dış yüzünü hafifçe kızartın. Köfteleri bir fırın kabına dizin. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Köfteleriniz fırında pişerken domates sosu hazırlayın.

  Bir sos kabına 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Isınan yağa ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Sarımsak kavrulmadan rendelenmiş domatesi ve tuzu ekleyin. Domatesler suyunu çekip sos koyulaşana kadar pişirin. Eğer domates sosunuz hazırsa rendelenmiş domates yerine onu ekleyip bir taşım kaynatarak ısıtmanız yeterli olacaktır.
  Fırında pişen köftelerin üzerine domates sosu dökün ve 5 dakika daha pişirin. Köftelerinizi maydanozla süsleyerek ve yanında ev eriştesi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder