Bu Blogda Ara

23 Şubat 2015 Pazartesi

FIRINDA HELVA

Balık yemeklerinin üzerine helva olmazsa olmazımdır. Özellikle de fırında helva olursa ziyafet tamamlanır. Fırında balık pişirdiğimde, bu tarifi de mutlaka pişiririm. Balığı fırından çıkarıp servis ederken fırına helvaları sürerim. Böylece 15-20 dakikada tatlım da hazır olur. Umarım siz de bu tarife balık sofralarınızda yer verirsiniz.
4 Kişilik
Malzemeler: 250 gr helva
     1 çay bardağı süt
     1/2 limonun suyu
     3 yemek kaşığı tahin
      1 yemek kaşığı bal
 Üzerine: 1/2 su bardağı ceviz içi

Yapılışı: Bir kapta helvaları çatalla ezin. Üzerine limon suyunu, sütü, tahini, balı ekleyip iyice karıştırın. Küçük fırın kablarınızın, 1/3 ünü doldurun. Ben resimde gördüğünüz küçük güveç kaplarına 3 yemek kaşığı bu malzemeyi koyuyorum. Bir kişi için bu ölçü oldukça doyurucu oluyor. Fırın kaplarına karışımı paylaştırdıktan sonra üzerlerini ceviz içi ile süsleyip 200 derecede önceden ısınmış fırına, kablarınızı yerleştirin. Piştikçe kabaracağından fırın kabının 1/3 kadar malzemeyi koymuş olmanız önemli. 10-15 dakika içinde üzerleri kızaracaktır. Üzerleri kızarır kızarmaz fırından çıkarın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.