Bu Blogda Ara

5 Şubat 2015 Perşembe

FIRINDA KELLE TANDIR

İtalya gezimde sakatatın mutfaklarında önemli bir yere sahip olduğunu gördüm. Neredeyse iyi restaurantların hepsinin menüsünde yer alıyor. Bizler de mutfak kültürümüzde yer alan sakatatlara, hak ettiği saygınlığı vermeliyiz. Haftanın bazı günlerinde sofrada sakatatlara yer verin. Gerek mineral gerekse vitamin bakımından etten daha zengindirler.
Malzemeler: 1 adet kuzu kelle (kasabınızdan veya sakatat dükkanından temizlenmiş alabilirsiniz)
                     1 adet kuru soğan
                     1 çay kaşığı karabiber
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Kelleyi akan suyun altında yıkadıktan sonra içi soğuk su dolu bir kasede 1 saat bekletin. Sudan çıkarıp tuz ve karabiberle ovun. Bir fırın poşetinin içine ortadan ikiye böldüğünüz soğanla birlikte koyun.  Fırın tepsisine poşetinizi yerleştirip üstten bir-kaç delik poşette açın (hava çıkışı için). 200 derecede ısıttığınız fırında 2 saat pişirin. Fırından çıkardığınızda nar gibi kızarmış ve suyunu salmış olacak. İsterseniz suyu ile birlikte servis yapın. İsterseniz de sadece kellenin etlerini servis edin. Afiyet olsun.