1 Şubat 2015 Pazar

FIRINDA YALNIZ AYVA

Sobalı evlerde çocukluğu geçenler sobanın üzerinde pişen ayvanın kokusunu ve tadını anımsarlar. İşte size bu tadı anımsatıyorum. Bana bu keyfi yaşatan sevgili dostum Naciye Altınok'a buradan teşekkür ederim. Ondan öğrenerek pişirdiğim bir lezzet.
Malzemeler: Kişi sayısı kadar ayva
Yapılışı: Bütün bir ayvanın dış yüzeyini fırçalayıp yıkayın, üzerinde ki tüyleri temizlensin. Ardından 200 derecede ısıtılmış fırınınızda tabanına yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabıyla ayvalarınızı fırına yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika sonra ayvalarınız pişmiş olacak. Ayvalarınızı ister sıcak isterseniz de soğuduğunda servis edebilirsiniz. Elinizde ki malzemeye göre servis ederken dilimleyip üzerine bal, tarçın ve ceviz serpebilir veya ortadan ikiye bölüp çekirdek kısmını temizleyip üzerine kaymak koyup da servis edebilirsiniz. Yada üzerine hiçbir şey eklemeden bütün olarak da servis edebilirsiniz. Her servis şekliyle yüz güldürücü bir tatlı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder