Bu Blogda Ara

1 Şubat 2015 Pazar

HAMSİ BUĞULAMA

Hamsi, siyah etli balıklar grubundandır. En lezzetli olduğu ay Aralık ayıdır. Bu yıl kış sert geçtiğinden hamsi oldukça yağlı ve çok lezzetli olarak balıkçı tezgahlarını süslüyor. Balık buğulaması bir tencerede süzgece koyarak veya tencerenin ızgrara kısmına koyarak yapılır. Bernaca olunca ızgara ve süzgecin yerini kuru soğan alıyor.
Malzemeler: 1 Kg hamsi ( içi temizlenmiş ve kılçığı çıkarılmış)
                     3 adet kuru soğan ( 1 cm kalınlığında halka doğranmış)
                     7 dal maydanoz
                     6 ince dilim limon
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Tavaya zeytinyağını dökün. Halka soğanlarınızı tavaya yayın. Soğanların üzerine balıkları dizin. Üzerlerine tuz serpin. Limon dilimlerini dizin. En üstede maydanozları dal dal yayın. Tavanın kapağını kapatıp. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Su koymuyoruz. Balık ve soğan kendi suyunu salıyor ve balığı buğuluyor. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.