25 Şubat 2015 Çarşamba

İZMİR PİLAVI

Et yemeklerinin yanına pişirebileceğiniz harika bir pilav. İçinde ki meyve kurusu ve baharatlar pilavın tadına çok hoş bir zenginlik katıyor. Ziyafet sofralarınız için kolay ve lezzetli bir tarif, denemeniz dileğiyle.
4-6 Kişilik
Malzemeler: 1,5 su bardağı pirinç
     1 adet kuru soğan rendelenmiş
     3 yemek kaşığı çam fıstığı
     3 yemek kaşığı ceviz içi küçük doğranmış
     3 yemek kaşığı kuş üzümü
     3 yemek kaşığı kayısı kurusu küçük doğranmış
     3 yemek kaşığı tereyağı
     3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
     2 çay kaşığı tuz
     1 tatlı kaşığı şeker
     1 çay kaşığı tarçın
     1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Pirinci çukur bir kaba alıp 1 çay kaşığı tuz serpip üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Su soğuduğunda pirinci süzgece alıp bol suyla yıkayın ve süzülmeye bırakın. Yayvan bir tencereyi ocakta kısık ateşe alın. Yağ koymadan tencereye çam fıstığını ve ceviz içini ekleyin. Yağsız bir şekilde karıştırarak hafifçe pembeleştirin. Ardından tencereye önce tereyağını sonra da rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanları da hafifçe kavurun. Tavuk suyunu veya ölçülü sıcak suyu tencereye ekleyin. Ardından pirinçleri, kayısı, kuş üzümü, 1 çay kaşığı tuzu, şekeri, tarçını ve karabiberi ekleyin. Bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Önce ateşi tam açın, bir taşım kaynadıktan sonra iyice kısın. Yaklaşık 15 dakika sonra pilavınız pişmiş olur. Tencerenin ağzını açın, bir kaşıkla tencerenin dibini kontrol edip suyunu tamamen çektiğini kontrol edin. Ateşi kapatın, tencerenin üstünü temiz bir peçete ile örtüp kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakika dinlendikten sonra pirinçleri zedelemeden servis tabağına alın. Afiyet olsun.

               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder