17 Şubat 2015 Salı

KÜÇÜK EKMEK-HAŞHAŞLI

  Bu küçük ekmekleri çay saatinde, kahvaltıda veya atıştırmalık sandviç ekmeği olarak kullanabilirsiniz. Yumuşacık pufuduk bu ekmekleri seviyorum, umarım siz de seversiniz. İkiye bölüp zeytinyağı sürüp peynir,zeytin domates arasına koyup yemek keyifli oluyor.
  Malzemeler: 3,5 su bardağı un
                       1 paket kuru maya
                       2 yumurta
                       1/2 çay bardağı şeker
                       1 çay kaşığı tuz
                       2 çorba kaşığı tereyağı
                       1 çay bardağı ılık süt
                       2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Yapılışı: Bir kasede unu ve mayayı karıştırın. 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazını ekleyin. Süt, tereyağı, şeker, tuz, haşhaş tohumunuda ekleyip hamurunuzu yoğurun. Kasenin üzerini bir bezle örtüp hamuru 40-50 dakika ılık bir ortamda dinlendirin. Dinlenen hamuru dokuz parçaya bölün. Herbir parçayı elinizde yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan yumurta sarısını üzerlerine sürün. Bu şekilde de yarım saat dinlendirin. 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder