20 Şubat 2015 Cuma

MİDYE GÜVECİ


Midye güveci şarap yanına harika bir yemek, ben onu ev eriştesiyle birlikte servis ediyorum. Midyeyi balıkçınızdan temizlenmiş ayıklanmış alabileceğiniz gibi marketlerden dipfrizde dondurulmuş midye alıp da yapabilirsiniz. 
Malzemeler: 40 adet midye
                     2 adet çarliston biber şerit şeklinde doğranmış
                     2 adet kapya biber şerit şeklinde doğranmış
                     2 diş sarımsak ezilmiş
                     250 gr mantar (konserve)
                     8-10 adet kiraz domates ikiye bölünmüş
                     1/2 demet maydanoz ince doğranmış
                     1/2 demet dereotu ince doğranmış
                     1 çay bardağı beyaz şarap 
                     3 çorba kaşığı tereyağı
                     3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşar peyniri
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Ocağın orta gözünde ateşe yerleştirdiğiniz tavaya  tereyağını ekleyin. Tereyağı erirken sarımsakları ekleyip karıştırın, ardından biberleri ekleyip sote edin. Biberler kavrulduğunda midyeleri ekleyin. Midyeleri karıştırarak pişirin. Bu arada tereyağı köpürsün ancak yanmamasına dikkat edin. Midyeleri fazla pişirirseniz küçülür. Bu nedenle 1-2 dakika pişirmeniz yeterli olur. Ardından mantarları ekleyip, karıştırın. Domatesleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.Şarabı ekleyin. Şarabın alkolü uçana kadar bir kaç dakika bekleyin. Ateşten tavayı alıp pişen malzemeyi bir fırın kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırında peynirler kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder