18 Şubat 2015 Çarşamba

PAZILI LAZANYA


Lazanya yapmak için önceden pişirme gerektirmeyen lazanya yapraklarını kullanabilirsiniz. Yada evde mantı hamuru hazırlayıp bunları dikdörtgen şeklinde kesip 1-2 dakika kaynayan suya batırıp çıkararak da lazanya yaprakları hazırlayabilirsiniz.
2 Kişilik
Malzemeler: 1 demet pazı ince doğranmış
                     1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
                     2 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1/2 çay bardağı sıcak su
                     1/2 çay kaşığı tuz
                     1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için: 1/2 Lt süt sıcak
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     3 çorba kaşığı un
                     1/2 çay kaşığı tuz
                     1 tutam muskat rendesi
Üzerine serpmek için: 3 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi
                     1 çorba kaşığı çam fırtığı
Yapılışı: Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyup ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirin. Isınan yağa doğranmış soğanı ekleyip hafif kavurun. Soğanlar pembeleşmeden ince doğranmış pazıyı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırarak kavurun. 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve bir kaç dakika daha kavurun. Biraz suluca bırakarak tavayı ateşten alın. Harcı 4'e bölün.

 Ocağın küçük gözüne küçük bir tencereyi yerleştirin. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Eriyen tereyağına unu,tuzu ve muskat rendesini ekleyip karıştırın. Kavrulan un göz göz olunca sıcak sütü yavaş yavaş ekleyin. Bu arada bir el çırpıcısı ile beşamel sosu sürekli karıştırın dibi tutmasın. Bir iki taşım kaynayınca ateşten alın.
 Bir fırın kabının tabanına 4 çorba kaşığı beşamel sos dökün. Sosun üzerine 2 lazanya yaprağını yan yana dizin. Yaprakların üzerlerine 2-3 çorba kaşığı sos sürün. Sosun üzerine 4 parçaya böldüğünüz harçtan her bir yaprağa bir parçasını yayın. Üzerine 2.ci kat için birer lazanya yaprağını yan yana koyun. Tekrar sos ve harç yayın. En üste son lazanya yapraklarınızı yan yana koyun. Kalan beşamel sosu yanlardan taşırarak yayın. Üzerine kaşarpeyniri rendesini ve çam fıstıklarını serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder