Bu Blogda Ara

7 Şubat 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ KUZU PİRZOLA

Biberiye ve peynirin ete kattığı lezzet harika. Mutfağınızda biberiyeye mutlaka yer açmalısınız.
2 Kişilik
Malzemeler: 300 gr kemiksiz pirzola
                     2 diş sarımsak
                     1 tatlı kaşığı biberiye
                     1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                     1 çay kaşığı kırmızı toz biber
                     1/2 çay kaşığı tuz
                     2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
                     5 çorba kaşığı zeytinyağı
                     et dilimleriniz kadar dilimlenmiş mıhlama peyniri veya hızlı eriyen bir peynir
Yapılışı: Havanda sarımsakları, biberiyeyi, kırmızı pul biberi ve tuzu birlikte dövün. Bu malzemeyi bir kaba alın, sirke ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Ardından etlerin her iki yüzünü bu sosla bulayıp bir saat etleri sosda bekletin.

Tercihen bakır tavayı kısık ateşe oturtun. Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Yağ ısınınca dinlenen etlerin her iki yüzünü kısık ateşte tavada hafif pembeleştirin. Pembeleşen etin üzerine peynir dilimlerini yerleştirin ve kırmızı toz biber peynirlerin üzerine serpin. Tavanın kapağını kapatıp 1 dakika bekleyin. Tavanın ateşini kapatıp etleri sıcak servis edin. Afiyet olsun.