27 Şubat 2015 Cuma

PORTAKALLI PEKİN ÖRDEĞİ


Pekin ördeğini büyük marketlerde bulmak mümkün. Bilinmesi gereken, ördeğin ağırlığına göre pişirme süresinin uzadığı. Bu pişirdiğim ördek, 2100gr dı ve bu nedenle pişirme sürem 120 dakika oldu. Özel misafirleriniz için ziyafet sofralarınızda bu muhteşem lezzeti sunmanızı dilerim.
4-5 Kişilik
Malzemeler: Bütün bir pekin ördeği
      3 yemek kaşığı sıvıyağ (kızartmak için)
      3 defne yaprağı (taze)
      2 yemek kaşığı bal  
      1 çay kaşığı deniz tuzu
      1 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
      1 çay kaşığı kekik
      1 çay kaşığı biberiye
      10 su bardağı sıcak su
Üzerine:1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
Sos için: 2 portakal
       2 yemek kaşığı tereyağı
       2 yemek kaşığı mısır nişastası
       1 su bardağı pişen ördeğin suyu
Yapılışı: Derin bir tencereye sıvıyağı koyup ocağın orta gözünde ateşe yerleştirin. Yıkayıp kuruladığınız ördeği ısınan yağda  her iki tarafınıda hafifçe kızartın. Aynı tencereye sos malzemeleri ve salça hariç diğer bütün malzemeyi ekleyip ocağın ateşini kısın. 1 saat tencerenin kapağını açmadan pişmesini bekleyin. Bu arada sosu hazırlayabilirsiniz.

 2 portakalın kabuklarını bir kaba rendeleyin. Portakalın kalan kabuklarını ve beyaz kısımlarını soyup atın. Portakalın etli kısmını mutfak robotunda parçalayın. Küçük bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte yağ erirken üzerine mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Köpüren nişastanın üzerine rendelenmiş portakal kabuklarını ve parçalanan portakalları ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynayıp ve de koyulaşan sosun üzerine pişen ördeğin suyundan bir su bardağı ekleyip sosu ateşten alın.

 1 saat pişen ördeği ateşten alıp tencereden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Ördeğin üzerine ve içine pişirdiğiniz sosu dökün. Ördeğin üzerine salçayı sürün. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 1 saat pişirin. Üzeri kızaran ördeğinizi sıcak olarak servis edin. Servis ederken üzerine fırın kabındaki sosdan gezdirin. Afiyet olsun.
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder