16 Şubat 2015 Pazartesi

SARI GÜL BÖREĞİ-OTLU

  Yiyenin ikincisini istediği müthiş bir lezzet. Bu börekle zor beğenen insanları mutlu edebilirsiniz.Kesinlikle denemenizi öneririm
  Yağmurlar bu ara bol yağınca otlarda doğada fışkırdı. Yabani kereviz otunun yoğun olduğu ot karışımımın içinde ayrıca ebegümeci, iğnelik otu vb.leride var. Fakat siz böyle doğal otları bulamıyorsanız bu böreği sadece 500 gr pırasayı incecik doğrayarak da yapabilirsiniz.
3-4 kişilik
Malzemeler:500 gr karışık ot
                    3 çorba kaşığı rendelenmiş tulum peyniri
                    3 adet hazır yufka
                    2 çorba kaşığı zeytinyağı
                    6 çorba kaşığı tereyağı
                    1 yumurta
                    2 çorba kaşığı yoğurt
                    1 çay kaşığı tuz
                    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                    1 çorba kaşığı susam 
Yapılışı: Ayıklayıp yıkadığınız otlarınızı incecik doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirdiğiniz tavanıza ekleyin. Doğranmış otlarınızı, tuzu ve pul biberi tavaya ekleyin. Otlarınızı kavurun. Otlar kavrulduğunda peyniri ekleyip karıştırın ve ateşi kapatın. Börek içiniz böylece hazırlanmış oldu. Bu içi 6 parçaya ayırın.
Yufkaları tezgaha yayıp ortadan ikiye bölün. Bir tavada erittiğiniz tereyağından 1-2 çorba kaşığı her yarım yufkaya sürün. Yufkanın düz kenarına hazırladığınız içten yayın. Rulo şeklinde yufkayı sarın. Ucundan tutarak kendi etrafında spiral şeklinde sarın.
Yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız börekleri yerleştirin. Üzerlerine fırça ile tereyağı sürüp önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Diğer yanda yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın. Bu sosu fırından çıkardığınız böreklerin üzerine sürüp üzerinede susam serpip hemen tekrar fırına sürün. 10 dakika daha fırınladığınız böreklerinizin üzeri kızardığında sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder