4 Şubat 2015 Çarşamba

ŞİŞTE ZENCEFİL-FINDIK SOSLU TAVUK

Taze zencefille hazırlanan sos, tavuk etlerini yumuşacık yapıyor. Tavuk şişlerin üzerinde ki fındıkların çıtır çıtır tadı da lezzeti arttırıyor.
Malzemeler: 20 adet şişe dizilmiş tavuk eti
Sos malzemeleri: Ceviz büyüklüğünde bir parça zencefil
                     2 diş sarımsak
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                     4 çorba kaşığı fındık içi
                     2 tatlı kaşığı biber salçası
                     2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Zencefilin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin. Dilimleri zencefilin enine yapın böylece uzun liflerini doğramış olursunuz. Dilimlediğiniz zencefilleri ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları bir tutam tuzla havanda ezin. Ezilenleri sos kabınıza alın. Bu arada bir tavayı kısık ateşe oturtup kuru bir şekilde fındık içlerini tavada karıştırarak hafif kavurun. Böylece elinize alıp hafifçe ovduğunuzda fındıkların kabukları soyulacaktır. Soyulan fındık içlerini de aynı havanda biraz irice ufalayın. Ufalanmış fındıklarıda sos kabına ekleyin.
 Ardından diğer sos malzemelerinin tümünü sos kabına ekleyip hepsini karıştırın. Çöp şişe dizilmiş tavuklarınızı sosa bulayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Ardından elektrikli ızgarada veya barbeküde tavuklarınızı pişirin. Afiyet olsun.



                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder