Bu Blogda Ara

23 Şubat 2015 Pazartesi

TENCERE TANDIRI

Bu son derece basit ancak uzun sürede pişen yemek ziyafet sofralarınızı ve özel günlerinizi şenlendirecektir. Kalın tabanlı bir çelik tencere bu lezzetin püf noktası.
4-5 Kişilik
Malzemeler: 1 adet kuzu bud (kasabınızda eti doğratmadan sadece kemik kısmını çıkarttırın)
Yapılışı: Çelik tencerenizi ocağın orta gözünde ateşe yerleştirin. Tencerenin bir kaç dakika kızmasını bekleyin. Yeterince ısındığını tencerenin tabanına elinizle bir kaç damla su serperek anlayabilirsiniz. Su damlacıkları cızırdayarak kaçışıyorsa yeterince ısınmıştır. Yıkadığınız etinizi yağlı kısmı tencerenin tabanına değecek şekilde yerleştirin ve hemen tencerenin kapağını kapatıp ocağın ateşini kapatmaya yakın kısın. Tencereye yağ ve su koymuyorsunuz. Kapağını 2 saat boyunca açmayın. Kızgın tencere, eti mühürleyecektir. Sonrasında da ağır ağır pişen et önce suyunu salacak sonrada yavaş yavaş kendi yağında kızaracaktır. Pişen eti dağıtmadan tencereden çıkarıp bir servis tabağına alın. Pişirdiğiniz bir pilavla servise hazırlarsanız daha hoş bir sunum olacaktır. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.