Bu Blogda Ara

1 Şubat 2015 Pazar

TURP OTU SALATASI

Bir insanın damak tadının da ruhuna ait bir toprak varsa benim ki mutlaka Giritli olmalı. İnatçı bir ayrıkotu sayılan turp otu, Giritli Türklerin radikayla birlikte en çok yedikleri ottur. Ege'de sonbaharda toplanmaya başlar, Şubat ayında ise filizlenir.
Malzemeler: 500 gr turp otu
                     7 bardak sıcak su
                     4 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1/2 limonun suyu
                     1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Turp otlarının kalın yapraklarını kesip atın. Genç yaprakları ve kökü kalsın. Kökünden itibaren 4-5 cm uzunlukta kesin. Bol suyla yıkayın. Kök kısmına bıçakla X atın. Bir tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya tuzu ekleyin. Ardından turp otlarını ekleyin. Tencerenin kaynarken ağzı açık kalmalıdır. Böylece turp otlarınız canlı yeşil rengini korur. Kaynayan suda turp otları yüzeye çıktıkça bir kepçeyle suya batırın. 10 dakikada pişer. Piştiğinden emin olmak için bir çatalla kök kısmına batırdığınızda hafifçe giriyorsa pişmiş demektir. Suyunu süzüp servis tabağına alın. Soğuyan otların üzerine zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ancak servis edeceğiniz zaman limon suyunu ekleyin. Böylece canlı yeşil rengini korur. Afiyet olsun.