8 Şubat 2015 Pazar

YULAFLI ÇITIR KURABİYE

Yulaf, kurabiyenin çıtır çıtır bir lezzetinin olmasını sağlıyor. Bol lifli yapısı ve içerdiği besin değeri ile yulafa sofralarımızda daha fazla yer vermeliyiz.
Malzemeler: 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
                     2 yumurtanın sarısı
                     1 yumurtanın beyazı
                     1 limon kabuğu rendesi
                     1/2 su bardağı toz şeker
                     1,5 su bardağı yulaf ezmesi
                     2 su bardağı elenmiş un
                     1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Tüm malzemeyi yumurta beyazı hariç karıştırıp bir hamur haline getirin. Unlanmış bir tezgahta 3 mm kalınlığında önce elinizle bastırarak saonrada unlanmış bir oklava veya merdane ile açın. Bir çay bardağı ile kesin. Üzerlerine yumurta beyazını çırpıp sürün. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder