28 Şubat 2015 Cumartesi

YÜREKLİ PİRİNÇ ÇORBASI


Kümes hayvanı pişirdiğiniz ziyafet sofralarında çorba olarak bu lezzetli tarifi denemenizi öneririm.Pişirdiğiniz kümes hayvanının yüreği, ciğeri ve taşlığını bu çorba için ayırın.
4 Kişilik
Malzemeler: Birer adet yürek, ciğer ve taşlık küçük doğranmış
                     4 çorba kaşığı pirinç
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     2 çorba kaşığı maydanoz ince kıyılmış
                     1 litre sıcak tavuk suyu veya su
                     1 çay kaşığı tuz
Terbiye için: 1/2 limonun suyu
                     1 yumurtanın sarısı
Yapılışı: Ocağın küçük gözünde kısık ateşe tencereyi yerleştirin. Tencereye eklediğiniz tereyağı erirken doğradığınız sakatatı ekleyin. Karıştırarak hafif kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyin, pirinçleri yıkayıp ekleyin. Pirinçler uzayıncaya kadar 15-20 dakika pişmesi için tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler pişince yumurtanın sarısını limonla çırpıp yavaş yavaş tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşi kapatın. Tenceredeki çorbanın üzerine veya servis sırasında kasede ki çorbaların üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder