Bu Blogda Ara

6 Şubat 2015 Cuma

EKŞİLİ PIRASA

 
Zeytinyağlı yemekler yaz-kış sofralarımın vazgeçilmezidir. Her mevsimin sebzesini mevsiminde tüketmek sağlıklı olandır. Ilık olarak bu ekşili zeytinyağlıyı ben çok severim, umarım siz de seversiniz.
Malzemeler: 500 gr pırasa
                     3 orta boy havuç
                     5 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 çorba kaşığı pirinç
                     1 tatlı kaşığı biber salçası
                     1 tatlı kaşığı domates salçası
                     1/2 limonun suyu
                     1 çorba kaşığı şeker
                     1 çay kaşığı tuz
                     1/2 su bardağı sıcak su
                     üzerini süslemek için 3-4 dal maydanoz
Yapılışı: Havuçları ve pırasaları halka şeklinde doğrayın. Pırasaların köküne yakın kısımları 0,5cm kalınlıkta uçlarına doğru 1 cm kalınlıkta doğrayın. Havuçları ise 0,5 cm kalınlıkta doğrayın. Yayvan bir tencereyi orta ateşe oturtup zeytinyağını ekleyin. Yağa salçayı ekleyip kum kum şekline gelene kadar kavurun. Ardından ateşi kısın, havuç ve pırasaları birlikte ateşe atıp karıştırarak 5 dakika kavurun. Tuzu, şekeri ve bir su yıkadığınız pirinçleri sıcak su ile beraber tencereye ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi iyice kısın.  Pişerken yemeği karıştırmayın ki pırasalar dağılmasın.

Yaklaşık 45 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olur. Servis tabağına alıp ılımaya bırakın. Servis öncesi üzerine limon suyunu gezdirerek dökün ve maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.