Bu Blogda Ara

2 Şubat 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İÇ BARBUNYA

Yaz mevsiminde tazesinden yaptığımız bu yemeği, kış mevsiminde de özlüyoruz. Yaz aylarında ayıkladığımız iç barbunyaları bir taşım kaynatıp süzerek paketleyip dipfrizde saklayabilir ve kış mevsiminde de özlediğimizde pişirebiliriz.
Malzemeler: 1 kg barbunya fasulyesi
                     1 adet kuru soğan ince kıyılmış
                     1 adet orta boy havuç küp doğranmış
                     2 adet orta boy domates kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış
                     2 çorba kaşığı iri kıyılmış maydanoz
                     1 çorba kaşığı toz şeker
                     1 çay kaşığı tuz
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
                     3 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Barbunyaların içini çıkarın. İçleri üstünü örtecek kadar az bir suyla bir tencerede bir taşım kaynatın. Boyalı suyunu süzün. Bir tencereye zeytinyağını ekleyip ateşe koyun. Kuru soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından havuçları da  soğanlara ekleyip bunları da hafif kavurun. Domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Ardından haşlanmış iç barbunyaları, ölçülü sıcak suyu, şekeri ve tuzu ekleyin. Barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Tamamen suyunu pişerken çekmesi gerekmez. Barbunyalar ateşten alınıp soğurken içlerine bir miktar su çekerler. Servis tabağına alıp soğuyunca üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.