Bu Blogda Ara

5 Mart 2015 Perşembe

FIRINDA YEŞİL SOSLU ÇİPURA


Çipuranın eti, az kılçıklı, sert, beyaz ve çok lezzetlidir. Ege ve Akdenizin balığı olmakla beraber günümüzde balık çiftliklerinde de bolca üretilmektedir. Ekim-Aralık ayları arası üreme aylarıdır. Bu aylarda yenmesini pek önermem. Bu aylar dışında ise bu eti hafif balığı, ister tavada, ister ızgarada, isterseniz de fırında keyifle pişirebilirsiniz. Ben bugün onu fırında pişireceğim.
Malzemeler: 3 çipura (balıkçınıza fileto yaptırın)
                     1 limonun rendelenmiş kabuğu
                     3 diş sarımsak rendelenmiş
                     6 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1/2 demet maydanoz ince doğranmış
                     1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Yıkayıp temizlediğiniz balık filetolarını tuzlayın. Fırının ızgara telini elinizle zeytinyağlayın. Ardından balık filetolarını telin üzerine sıralayın. Limonun kabuğunu rendelerken beyaz kısmı rendelememeye özen gösterin. Limonun beyaz kısmı acı bir tat verir. Bir kapta zeytinyağını, limon kabuğu rendesini, maydanozu ve sarımsağı çırpın. Bu sosdan tuzlanmış balıkların üzerine birer çorba kaşığı yayarak paylaştırın. 230 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakikada üzerleri pembeleşene kadar balıklarınızı pişirin. Pişen balıklardan su ve yağ damlayabileceği için ızgara telinin altına mutlaka bir tepsi yerleştirin. Balıklarınızı fırından çıkardığınızda üzerlerini limon dilimleri ile süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.