9 Mart 2015 Pazartesi

GELİNCİK KAVURMA

Çiçeklendiğinde kırmızı çiçekleriyle kırları neşelendiren gelincik, çiçeklenmeden önce de taze sap ve yapraklarıyla sofralarımızı şenlendirir. İster tek başına yemek olarak isterseniz de ızgara et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Giritli Türkler bu yemeği hem pirinçli hem de pirinçsiz yaparlar. Bu tarifde pirinçsiz pişireceğiz.
Malzemeler: 500 gr gelincik
                     1 adet küp doğranmış kuru soğan
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
                     2/3 su bardağı sıcak su
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Gelincikleri bol suyla yıkayıp ayıkladıktan sonra yaklaşık 5cm uzunlukta doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kısık ateşe yerleştirin. Soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Ardından gelincikleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder