9 Mart 2015 Pazartesi

GREYFURT REÇELİ


Pembe renkleri ile greyfurtları saklamak istedim. Ağzı buran hoş tadı ile bu reçeli, kahvaltı sofralarının dışında kırmızı et yemeklerinin yanında sos olarak da kullanabilirsiniz.
Malzemeler: 3 orta boy greyfurt
                     1 portakal
                     1 limon
                     1200 gr toz şeker
                     2,5 litre su
Yapılışı: Greyfurt, portakal ve limonun kabuklarını beyaz kısımlarını almadan ince bir şekilde traşlayın. Traşladığınız bu kabukları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Greyfurtun ve limonun beyaz kabuğunu soyup atın. Greyfurt, portakal ve limonu üçgen doğrayın. Kabukları bir kaba, meyve dilimlerini ise ayrı bir kaba alın. Her iki kaba suyu eşit şekilde paylaştırıp, suda 1 gün bekletin.

Ayrı tencerelerde beklettiğiniz kabukları ve meyveleri yaklaşık 1,5 saat kaynatın. Her 2 tencerede de su kaynayarak yarı yarıya azalsın. Sonra tenceredeki malzemeyi birleştirip birlikte de 15-20 dakika kaynatın. Şekeri ekleyip şurubun koyulaşması için 15-20 dakika daha şekerle kaynatın. Bir kaşıkla şuruptan alıp soğutun. Şurup dağılmıyorsa reçeliniz koyulaşmış demektir. Reçeli ateşten alıp kavanozlara sıcakken doldurun. Soğuyunca kavanozların kapaklarını kapatıp soğuk bir yerde reçellerinizi saklayın. Afiyet olsun.

Not: Meyvelerimin toplam ağırlığı 1,5 Kg. dı. Greyfurt ve limonun kabuğunun altındaki soyup attığım beyaz kısım yaklaşık 300 gr kadar olduğu için 1200 gr meyveye 1200 gr şeker kullandım. Aslında bu reçeli uzun süre saklamak istiyorsanız 1 Kg meyveye 2,5 Kg şeker eklemelisiniz. Ben hem kısa sürede tüketeceğim hemde çok yoğun şeker tadını istemediğim için şekeri bire bir oranda kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder