Bu Blogda Ara

25 Mart 2015 Çarşamba

ISPANAKLI ÇILBIR


Fesleğenin tazesi veya kurusu, küçük veya iri yapraklısı bu yemeğe ayrı bir lezzet veriyor. Ispanaklı çılbır oldukça lezzetli bir yemek. Mutlaka denemenizi öneririm.
3 Kişilik
Malzemeler: 500 gr ıspanak iri kıyılmış
                     3 diş sarımsak
                     2 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı karabiber
                     1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen (tazesi veya kurusu)
                     3 yumurta
                     250 gr yoğurt
                     1 çorba kaşığı sirke
                     2 çorba kaşığı zeytinyağı
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                     1 tatlı kaşığı biber salçası
                     1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı: Orta ateşe yerleştirdiğiniz derin tavanıza zeytinyağını ekleyin. Isınan yağa 1 diş ezilmiş sarımsağı ve fesleğeni ekleyip bir-iki karıştırın. Sarımsak ve fesleğen yağa kokusunu verir vermez kıyılmış ıspanakları, 1 çay kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyin. Ispanakları iyice kavurun. Kavrulan ıspanakları servis tabaklarınıza paylaştırın. Bu arada yoğurdu 2 diş ezilmiş sarımsakla karıştırın. Ispanakların üzerine yoğurdu yayın. Geniş bir tencerenin 2/3 ünü suyla doldurun ve suyu kaynatın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Suyun ateşini kısın fokurdamasın. Tencereye oldukça yakından kırdığınız yumurtaları birer birer atın. 2-3 dakika sonra delikli kepçe ile yumurtaları çıkarıp ıspanağın üzerinde ki yoğurdun üzerine ekleyin. Bir tavada tereyağını eritin. Tereyağına kırmızı pul biberi ve salçaları ekleyip salçalar kum kum oluncaya kadar karıştırın.Yumurtaların üzerine birer çorba kaşığı salçalı tereyağını gezdirip sıcak olarak çılbırı servis edin. Afiyet olsun.