2 Mart 2015 Pazartesi

KREMALI KURU BAKLAVA


Çay saatinde veya yemek sonrası servis yapabileceğiniz ziyafet sofralarına çok yakışan oldukça hafif bir tatlı. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1/2 paket baklavalık hazır yufka
                     1 su bardağı iri öğütülmüş ceviz içi
                     1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Sosu için: 200 gr krema ( 1 paket)
                 4 yumurta
                 2 su bardağı şeker
                 1 paket vanilya
                 1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Yağlanmış fırın tepsisine yufkayı yayıp üzerine ceviz içi serpip pile yapar gibi yufkayı büzerek tepsinin kenarına çekin. Tepsinin boşta kalan kısmına tekrar yufka yayıp yeniden aynı işlemi yapıp diğer büzülen yufkanın yanına doğru çekin. Her seferinde fırın tepsisinin tabanının yağını kontrol edin. Yağ bittikçe 1 çorba kaşığı tereyağı sürün. Bu şekilde tepsiyi sıkıca doldurun.

 Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika üstünü kızartın. Baklavanız kızarırken sos malzemesini bir kapta çırparak hazırlayın. Kızaran baklavayı fırından çıkarıp üzerine sosu gezdirerek döküp hemen fırına tekrar sürün. Döktüğünüz sosda kızarınca yaklaşık 10 dakika sonra fırından çıkarın. Kuru baklavanızı dilimleyerek ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder