7 Mart 2015 Cumartesi

KUYMAK


Kuymak içine konan peynirin uzaması ile keyifle yenen bir yemektir. Kahvaltı sofralarına lezzet katan bu yöresel yemeği umarım denersiniz.
Malzemeler: 2 çorba kaşığı tereyağı
                     2 çorba kaşığı mısır unu
                     1 su bardağı soğuk su
                     100 gr peynir: Mıhlama peyniri, kolot peyniri ve kaşar peyniri
Yapılışı: Ocağın büyük gözünde ateşe tavanızı yerleştirin. Tereyağını erimesi için tavaya ekleyin. Eriyen tereyağına mısır ununu ekleyip kavurun, unun hafifçe rengi değişene kadar kavurmalısınız. Kavrulan una hızlıca soğuk suyu ekleyip unun topaklanmaması için karıştırmaya devam edin. Suyu çekip yağını kusunca peynirleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Peynirleri eklediğinizde yağını emip peynirlerin erimesiyle tamamen karıştığında yeniden yağını kusacaktır. Bu aşamada kuymağınız hazırdır. Sıcakken yenmesi gerekir. Afiyet olsun.

                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder