8 Mart 2015 Pazar

KUZU ETLİ ARAPSAÇI


Arapsaçı diğer adıyla rezene baharın gelmesiyle birlikte dere kenarlarında kuytu çalı aralarından bizlere gülümsemeye başladı. Yerel Ege pazarlarında doğal arapsaçını bulmak mümkün . Ben de doğal olanı tercih ediyorum. Anasonu andıran kokusuyla kuzu etli arapsaçı Giritli Türk Mutfağının ve benim mutfağımın sevilen yemeklerindendir.
Malzemeler: 1 Kg arapsaçı
                     500 gr az yağlı kuzu eti kuşbaşı doğranmış
                     1 adet kuru soğan küp doğranmış
                     5 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1/2 limonun suyu
                     1 çorba kaşığı un
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     4 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Ayıklayıp bol suyla yıkadığınız arapsaçını 4-5 cm uzunluğunda kesin. Düdüklü tencereyi orta ateşe yerleştirip zeytinyağını, soğanı ve eti birlikte tencereye koyun. Et suyunu çekinceye kadar tencerenin ağzı açık pişirin. Et suyunu çektikten sonra tencereye arapsaçını ekleyip hafifçe karıştırarak arapsaçını hafif öldürün. Ardından limon suyuyla ezdiğiniz unu ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder