Bu Blogda Ara

12 Mart 2015 Perşembe

KUZU ETLİ BEBEK ENGİNAR


Baharın gelişi ile bebek enginarlar doğdu. Sıra şimdi onları sofraya davet etmede.
2-3 Kişilik
Malzemeler: 4 adet bebek enginar
                     250 gr kuzu eti kuşbaşı doğranmış
                     1 adet kuru soğan küp doğranmış
                     5 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 çay kaşığı tuz
                     1/2 litre sıcak su
                     4 tatlı kaşığı un
                     1 limon
                     2 çorba kaşığı dereotu ince doğranmış
Yapılışı: Çukur bir kaba yakalaşık 1 litre soğuk su doldurun. Limonun yarısını kesip suyunu kapdaki suya sıkın ve kabuğunu da yine bu suya atın. Suya 2 talı kaşığı unu ekleyin. Bu suyu, soyup hazırladığınız enginarlar ve saplarının kararmadan beklemesi için kullanacaksınız. Bebek enginarın en dış 2 sıra kabuklarını sıyırarak soyun. Tepesinden yaklaşık 1cm lik kısmı kesin. Ortadan ikiye bölüp tüylü iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarın. Saplarını 1-1,5 cm bırakarak kesin. Saplarıda sert dış kısımlarını sıyırarak soyun ve dilimleyin. Enginar ve saplarını limonlu suda bekletin.

 Yayvan bir tencereye zeytinyağını, soğanı ve kuzu etini hep birlikte ekleyip tencereyi kısık ateşe yerleştirin. Kuzu etleri bıraktığı suyu çekene kadar arada karıştırarak pişirin. Doğradığınız enginar ve saplarını unlu-limonlu sudan çıkarıp suyunu çeken etlerin üzerine yerleştirin. Bir kasede kalan yarım limonun suyunu ve 2 tatlı kaşığı unu çırpın. Tencereye ekleyin. Sıcak 1/2 litre suyu ve tuzuda ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Tencerenin kapağı kapalı olduğunda enginarlar kararmaz, sarı-yeşil renk alır. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ateşten aldığınız yemeğinizi servis ederken üzerine dereotu serpin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.