28 Mart 2015 Cumartesi

KUZU ETLİ BEYAZ NOHUT


Beyaz nohut yemeği, sulu yemek istediğinizde lezzetiyle sizi mutlu edecektir. Oldukça kolay olan bu tarifi denemenizi umuyorum.
2-3 Kişilik
Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut
                     400 gr kemikli kuzu eti (iri parçalar)
                     1 adet kuru soğan küp doğranmış
                     1/2 adet kuru acı kırmızı biber ince doğranmış
                     3 çorba kaşığı sıvıyağ
                     1 çorba kaşığı kimyon
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı tane karabiber öğütülmüş
                     750 ml sıcak su
Yapılışı: Orta boy tencereye sıvıyağı ekleyip kısık ateşe yerleştirin. Küp doğranmış kuru soğanı ve ince kıydığınız yarım kuru biberide ısınan yağa ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Kuzu etlerini ekleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Suyunu çeken ete, kimyonu ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika etler iyice pişene kadar kaynatın. Etler piştiğinde tencereye haşlanmış nohutu, tuzu, karabiberi ekleyip 10 dakika da birlikte pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Not: Yanında yeşil salata ve sade pirinç pilavı ile servis edilmesini öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder