8 Mart 2015 Pazar

MOZAİK PASTA


Mozaik pastayı seviyorum. Tarifi denemenizi dilerim. Pişirilmeden yapılan bu pasta, oldukça pratik ve lezzetlidir. 
Malzemeler:125 gr tereyağı
    3 yemek kaşığı tepeleme kakao
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    1 paket toz vanilya (10 gr)
    1/2 su bardağı ceviz içi
    2-3 küçük doğranmış kumkuat (yada 1 portakalın kabuğunu rendeleyebilirsiniz)
    400 gr petit beure bisküvi
    1 yumurta
Üzerine: 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Küçük bir tencerede süt, şeker ve vanilyayı karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın. Kenara alıp soğumaya bırakın. Tavada tereyağını eritin. Eriyen yağa, kakaoyu ekleyip hızlıca karıştırarak eritin. Her iki karışımı, karıştırın. Karışıma yumurtayı ekleyip çırpın. Ceviziçi ve kumkuatı ekleyin. Bisküvileri bir kasede ufalamadan kırın. Hazırladığınız sosu bisküvilere karıştırın. Kaşıkla bisküvileri ezmeden 1-2 çevirmeniz yeterlidir. Ardından tezgaha yaydığınız strech filme malzemeyi döküp elinizle strechi kenarlarından kaldırarak üçgen şekli verin. Her yerini strechle kapadıktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis tabağında, stechten çıkarın, dilimleyin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder