29 Mart 2015 Pazar

PASKALYA ÇÖREĞİ


Paskalya çöreği pişirerek, Hristiyan dostlarımın bayramını kutlamak istedim. İlk kez pişirdiğim bu tarif oldukça yüz güldürücü. Genelde pastanelerde yılın her günü bu çöreği buluyoruz ancak evde pişirmek her zaman daha özeldir. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 20 gr instant kuru maya (2 paket)
                     3 yumurta (oda ısısında)
                     1 su bardağı süt (ılık)
                     1 su bardağı sıvıyağ
                     6 çorba kaşığı şeker
                     1 çorba kaşığı mahlep 
                     1 çay kaşığı tuz
                     6 su bardağı un
                     1 çorba kaşığı susam (üzerine serpmek için)
Yapılışı: Bir kaseye eli yakmayacak sıcaklıktaki sütü ekleyin. İnstant mayayı ekleyip karıştırın. 3 yumurtadan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Kalan diğer yumurtaların hepsini, sıvıyağı, şekeri, tuzu ve mahlepi ekleyip bunları da karıştırın. Kasenin üzerini bir bezle örtüp ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın.

 Mayalanıp köpüren malzemeye unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapın. Bu hamuruda 1,5 saat üzerini örtüp kabarması için dinlendirin. Kabaran hamuru 6 eşit parçaya ayırın.

 Bu parçaların her birini de üçe bölün. Bu 3 parçayı elinizle tezgahta yuvarlayıp uzatın ve saç örgüsü örün. Bu örgüleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

 Not: Bu tarifi sonugarantitarifler.blogspot.com/  tariflerden aldım. Ancak o tarifte, un miktarı belirtilmemişti. Ben yaparken ölçtüm. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder