26 Mart 2015 Perşembe

PASTIRMALI KUŞ YUVASI


Tagliatelle makarnasıyla hazırladığım bu lezzetli yemeği isterseniz spagetti tipi makarna ile pastırma yerine sucuk veya kavrulmuş kıyma kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Pastırmanın yapılışını ''Yiyecekleri Saklama Yöntemleri ve Kış Hazırlıkları'' etiketinde bulabilirsiniz.
3 Kişilik
Malzemeler: 250 gr. taliatelle veya spagetti tipi makarna
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     2 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı karabiber
                     1/2 çay kaşığı muskat rendesi
                     1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 
                     6 dilim domates
                     6 dilim kaşarpeyniri
                     6 dilim pastırma
                     2 diş sarımsak ince kıyılmış
                     1 yumurta
                     1/2 çay bardağı krema
Yapılışı: Derin bir tencerenin 2/3 ünü suyla doldurup kaynatın. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp ardından makarnaları atın. 5 dakika makarnalar haşlandıktan sonra suyunu süzün. Tereyağını ekleyip karıştırın. (Makarnanızı soğuk suya tutmayın.) Bir kapta yumurta, krema,sarmısak, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, muskat ve fesleğeni karıştırın. Bu karışımı da makarnaya ekleyip karıştırın.

Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın. Bir çatala makarnayı dolayıp kaşık yardımıyla fırın tepsisine 6 parça olacak şekilde makarnanızı dizin. Makarna tenceresinin dibinde kalan sosu da makarna öbeklerinin üzerine dökerek paylaştırın. Makarna öbeklerinin üzerine önce 1 dilim domates, üzerine 1 dilim pastırma ve onun da üzerine peyniri koyun. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirip sıcak servis edin. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder