19 Mart 2015 Perşembe

PORTAKALLI PIRASA


Portakal tadı zeytinyağlı sebze yemeklerine çok yakışıyor. Pırasayı portakalla tadlandırmak da lezzetli bir sunum sağlıyor. Denemenizi öneririm.
3-4 Kişilik
Malzemeler: 500 gr pırasa dilimlenmiş
                     2 adet orta boy havuç dilimlenmiş
                     2 adet portakalın suyu
                     1 çorba kaşığı pirinç
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1 tatlı kaşığı şeker
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yayvan bir tencereye zeytinyağını ekleyip kısık ateşe yerleştirin. Doğranmış pırasa ve havucu ekleyip bir kaç kez zeytinyağında çevirip hafifçe kavurun. Üzerine portakal suyu, yıkanmış pirinci,tuz ve şekeri ekleyip iyice kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı pişirin. Pirinçler uzadığında, bir çatalı havuca ve pırasaya batırdığınızda yavaşca giriyorsa yemeğiniz pişmiştir. Servis tabağına alıp yemeğin soğumasını bekleyin. Soğuduğunda üzerini portakal dilimleri ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder