1 Mart 2015 Pazar

ŞEKİLSİZ CEVİZLİ-YULAFLI KURABİYE




Çay saatinde bu çıtır çıtır kurabiye harika oluyor ve bir tane asla yetmiyor. Hazırlanması ve pişirilmesi çok kısa sürede olan bu lezzetli kurabiyeyi umarım siz de kendiniz ve sevdikleriniz için pişirirsiniz.
Malzemeler: 150 gr tereyağı
                     1 yumurta
                     ½ su bardağı esmer toz şeker
                     1 paket vanilya 
                     2 su bardağı yulaf ezmesi 
                     ½ çay bardağı un
                     ½ su bardağı öğütülmüş ceviz içi
Yapılışı: Tereyağını kısık ateşte eritip 5 dakika ılıklaşması için bekletin. Bir kasede yumurtayı, şekeri, vanilyayı ve ılık tereyağını karıştırın. Üzerine yulaf ezmesini, unu ve ceviz içini de ekleyin.


 Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun, kaşıkla üzerine bastırarak 5 cm çapında yuvarlaklar oluşturun. Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye paylaştırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 5 dakika sonra bir spatula ile tepsiden alıp servis tabağında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder