10 Mart 2015 Salı

TEL KADAYIFI BÖREĞİ


Tel kadayıf sadece tatlılara değil böreğe de çok yakışıyor. 20 yıldır pişirdiğim bu tarif, benim mutfağımın sevilen lezzetlerinden biridir. Umarım siz de deneyip seversiniz.
3-4 Kişilik
Malzemeler: 200 gr çiğ tel kadayıf
                     100 gr pastırma
                     100 gr dilpeyniri
                     3 adet yeşil biber
                     4 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
                     1 su bardağı sıcak süt
                     1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bir tavada tereyağını eritin. Fırın kabına tel kadayıfınızı koyun. Üzerine erimiş tereyağını ekleyip bir kaşıkla karıştırın. Yağlanan tel kadayıfın yarısını yağı erittiğiniz tavaya ayırın. Fırın kabında kalan tel kadayıfı tabanına eşit ve boşluk kalmayacak şekilde yayın. Üzerine dilpeynirini liflerine ayırarak yayın. Peynirin üzerine pastırmayı yayın. Pastırmanın üzerine içlerini temizleyip dilimlediğiniz biberleri dizin. Biberlerin üzerine hafif tuz serpin. Biberlerin üzerine de tavaya ayırdığınız tel kadayıfları eşit şekilde yayın.

 200 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadayıf kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı fırından çıkarıp üzerine sıcak sütü gezdirin. Sütü çektikten sonra sıcak olarak böreğinizi servis edin. Afiyet olsun.

Not: Bu böreği iste kurutulmuş etle veya sucuk gibi farklı etlerlede deneyebilirsiniz. Pastırmanın kendi tuzu ve baharatı böreği tadlandırdığı için ben ayrıca baharat ve tuz kullanmıyorum. Farklı et kullandığınızda etin tuz ve baharat durumuna göre eklemeyi unutmayın.                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder