Bu Blogda Ara

30 Nisan 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ PARFE


İlkbaharın taze ve hoş kokulu çileklerine merhaba. Sıcak günler için soğuk ve tatlı bir lezzet. Çok sevdiğim bu kolay tarifi sizinle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler: 500 gr çilek
                      300 gr. toz şeker (2 su bardağı)
                      150 ml süt (1,5 çay bardağı)
                      5 yumurta sarısı
                      1 paket krem şanti
Yapılışı: Çilekleri şekerle beraber mutfak robotunda ezin. Oluşan sosdan 1 su bardağı (200ml) ayırın.


 Krem şantiyi sütle hazırlayın. Krem şantiye yumurta sarısını ekleyip düşük devirde çırpın. Krem şantiye çilekli sosu yavaşça kaşıkla karıştırarak ekleyin.

 Derin bir kapta buzdolabının buzluğunda 1 gece dondurun. Ertesi gün donmuş parfeyi kalıptan ters çıkarın. Buzlukta tutun.

 Servis yapacağınız zaman dilimleyip, ayırdığınız bir bardak çilek sosdan üzerine dökün. Afiyet olsun.