27 Nisan 2015 Pazartesi

EGE YAHNİSİ


Doğanın hareketini izleyerek pişen bu yemeği umarım seversiniz. Baharla sofralarımızı şenlendiren enginar, yabani arapsaçı (rezene), iç bakla ve börülceyi harmanlıyoruz.
3 Kişilik
Malzemeler: 3 adet taze enginar çanağı ve sapı
                     1 demet arapsaçı (rezene) ince doğranmış
                     1 adet orta boy kuru soğan küp doğranmış (yada 1 kase arpacık soğan)
                     1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
                     1 su bardağı haşlanmış taze iç bakla (iç kabukları da soyulmuş)
                     3 çorba kaşığı zeytinyağı
                     1/2 limonun suyu
                     1 çorba kaşığı bal
                     1 çay kaşığı tuz
                     1,5 su bardağı sıcak su  
Yapılışı: Düdüklü tencereye zeytinyağını ve soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Rezeneyi ekleyip hafiçe kavurun. Enginar çanaklarını ve doğranmış saplarını ekleyin. Üzerine bal, limonsuyunu, tuzu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Tencerenin kapağını kapadıktan sonra 15 dakika pişirin.



 15 dakikanın sonunda tencereyi ateşten alıp diğer malzemeleri eklemek için tencerenin kapağını açın.

 Diğer yanda ayrı ayrı tencerelerde iç baklayı ve kuru börülceyi haşlayın. İç baklanın 5 dk kadar haşlanması yeterlidir. Haşlamadan önce iç kabukları çizerseniz hem daha kısa sürede pişer hem de bu iç kabukları ayıklamanız kolay olur. Haşlanmış ve iç kabuklarıda soyulmuş taze bakla içlerini ve haşlanmış kuru börülceyi enginarların tenceresine ekleyip tekrar ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Ilımaya bırakın. Ilınınca servis tabağına enginar çanaklarını alıp, içlerini tenceredeki diğer malzemeyle doldurun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder